Skip to main content
Inspiration / Stories / Sådan får du perfekte bølger i dine gardiner
Stories

Sådan får du perfekte bølger i dine gardiner

Foto: Rasmus Rønne, Pernille Greve

STILLING PERFECT WAVE

Drømmer du om nye gardiner med perfekte bølger, der altid er samme størrelse og som fordeles jævnt på gardinskinnen? Så skal du som udgangspunkt bruge en kombination af to ting: wavebånd og waveglidere.

Med mere end 70 års erfaring inden for gardinskinner og gardintilbehør har vi udviklet Stilling ”Perfect Wave.” Systemet består af gardintilbehør som skaber de flotteste wavegardiner.

AP 2500 / Red Violet

AP 1905 Piet Hein / Sne

VÆLG DET RETTE WAVEBÅND

Når det kommer til gardiner, findes der mange måder at få syet sine læg på, herunder bl.a. rynkebånd, løbegange og kovserringe. Men mest populært er det, at få syet sine gardiner med det såkaldte wavebånd, der giver gardinerne de smukkeste, bløde bølger.

Ingen hårde kanter

Men wavebånd er ikke bare wavebånd. Er båndet for blødt vil effekten være minimal, og er båndet for stift risikerer det at bukke og slå ”hårde” kanter i bølgerne. Det helt rigtige wavebånd er derfor essentielt for at få perfekte bølger i dine gardiner.

WAVEGLIDERE GIVER PRÆCISE BØLGER

Mens wavebåndet sikrer, at bølgerne bliver smukke og bløde, har wavegliderne til formål at sikre, at hver eneste bølge bliver samme størrelse. Stillings forskellige waveglidere er udviklet til at skabe perfekt funktionalitet i samspil med vores gardinskinner.

Selve waveglideren fungerer som en almindelig glider, hvor gardinstoffet hægtes fast til gardinskinnen. Men modsat en almindelig glider, sidder waveglideren fast på en snor.

Når man trækker i gardinet, vil gliderne derfor blive trukket én efter én med præcis samme afstand. Bølgerne på gardinet bliver derved lige store og fordeles jævnt.

Så er det slut med at skulle rette på gardinerne.

VIL DU SY DINE EGNE GARDINER MED ‘PERFECT WAVE’?

Hvis du gerne vil sy dine egne gardiner med Perfect Wave, kan du købe både wavebånd og waveglidere fra Stilling hos din lokale systue, stofforretning eller gardinspecialist.

VIL DU KØBE MÅLSYEDE GARDINER MED ‘PERFECT WAVE’?

Vælger du i stedet at købe professionelt syede gardiner, er du sikker på at få målrette gardiner syet med den helt rigtige længde. Så de enten danser henover over gulvet eller slæber elegant.

Din lokale gardinspecialist eller systue kan sy med wavebånd og waveglidere fra Stilling, så dine nye gardiner alle får perfekte bølger.

PERFEKTE SKINNER TIL PERFEKTE GARDINER

Ikke kun stoffet har betydning for, at dine nye gardiner kommer til at få det rigtige udtryk.

Med en måltilpasset gardinskinne sidder gardinet i den helt rette højde og bredde. Og er den eksempelvis i mat sort, guld eller har en speciallakeret farve, får gardinstoffet en smuk accent. Hvilket igen løfter hele oplevelsen af gardinløsningen.

Få inspiration til din gardinløsning på Stillings Instagram.

AP 2001 / Hvid