Skip to main content
Vores ansvarlighed / Stilling SUSTAIN™

SUSTAIN™ ER VORES EGEN MÆRKNING TIL STILLING® PRODUKTER, DER OVERHOLDER VORES STRENGESTE KRAV IGENNEM HELE PRODUKTETS LEVETID.

Vi har et altoverskyggende mål om at kunne tilbyde det ypperste inden for produktfunktionalitet med så lille en negativ påvirkning af verden som muligt.

Det er selvsagt at alle vores produkter er underlagt strenge kriterier for kvalitet og miljømæssige aftryk, men vi søger konstant efter nye teknologier og metoder, der kan sikre at vi kontinuerligt minimerer vores aftryk. For at afspejle denne indsats har vi oprettet en mærkning til de af vores produkter, der opfylder vores højeste kriterier.

Mærkningen kalder vi for SUSTAIN™.

HVORFOR VÆLGE SUSTAIN™ MÆRKEDE VARER?

Når du vælger en Stilling® varer, der bærer vores SUSTAIN™ mærkning er du sikret, at produktet er produceret med vores bedste forudsætninger for miljøet. Inden et produkt modtager vores SUSTAIN™ mærkning skal det nemlig opfylde strenge krav til bl.a. graden genanvendt indhold, produktionsmetoder, holdbarhed og transport.

Disse krav har vi formuleret i 4 kriterier, som alle vores SUSTAIN™ mærkede produkter vurderes efter.

Genanvedte Stilling® gardinskinner

AP 0520 gardinskinne lavet i 75% genanvendt aluminium

For at opnå SUSTAIN™-mærkning skal produktet opfylde alle nedenstående kriterier, der sikrer ansvarlighed gennem alle produktets faser fra produktion til bortskaffelse.

Skal være produceret af min. 50% genanvendt materiale

Genanvendte materialer er den mest direkte vej til at reducere vores forbrug af materialer fra kilden, samtidig med at det muliggør cirkularitet i materialerne.

Brancheforeningen, Plastikindustrien, vurderer at det sparer miljøet for mellem 2.1 og 2.6 kg CO2 for hvert kg plast vi genanvendt og benytter til produktionen af nye produkter.

Aluminium er desuden ét af klodens mest genanvendelige materialer.

Skal være mindst lige så holdbart som samme produkt i konventionelt materiale

Et produkt er ikke mere miljøvenligt, hvis det er lavet af genanvendt materiale, men samtidig har en ringere funktionalitet og kortere levetid.

Det genanvendte nylon, der bruges til vores SUSTAIN™-tilbehør, kommer fra en post-industriel kilde og er blevet testet af Danmarks Teknologiske Institut. Kunstig ældning med UV-eksponering har bekræftet, at holdbarheden af tilbehøret i genanvendt nylon er ligeså god som for det konventionelle plasttilbehør.

Skal bestå af materialer, som kan genanvendes og skilles ad

Et SUSTAIN™ mærket produkt skal være nemt at demontere og genanvende. Vi har derfor besluttet udelukkende at tildele mærkningen til produkter, der ikke indeholder sammensmeltede materialer, som forhindrer genanvendelse.

Skal være produceret og transporteret med et minimeret eller på anden vis forbedret energiforbrug

Ved at producere mere lokalt minimerer vi behovet for transport, samtidig med at energien brugt til produktion ofte udgør en høj andel af det samlede miljøaftryk.

SUSTAIN™ mærkede produkter skal derfor være produceret med et minimeret eller på anden vis forbedret energiforbrug, ved eksempelvis en kildereduktion, skift til vedvarende energi eller lokal produktion.

Fra januar 2024 flyttede vi produktionen af alle vores aluminiumsprofiler fra Asien til Europa.

VORES SUSTAIN™ MÆRKEDE PROFILER

AP 0520

AP 0689

AP 1005

AP 1100

AP 1170

AP 1200

AP 1600

AP 2001

AP 2005

AP 2500

AP 5001

AP 5408

AP 8061

AP 8062

AP 8062-60

AP 8065

AP 9001

AP 1781379 GLYDEA

AP 2668

AP 2694

AP 2690

LAVET AF GENANVENDT ALUMINIUM

Til vores SUSTAIN™ skinner arbejder vi med to nøje udvalgte aluminiumsammensætninger, der hver især tilbyder den fleksibilitet og robusthed, der kræves for at passe til det individuelle produkt. Stærkt nok til at sikre god funktionalitet og færre beslag, men fleksibelt nok til at kunne formgives til buede og bukkede gardininstallationer.

75% – 100% GENANVENDT ALUMINIUM

På tværs af vores sortiment af SUSTAIN™ mærkede gardinskinner og profiler bruger vi enten en sammensætning lavet af min. 75% genanvendt post-forbruger aluminium eller en sammensætning lavet af 100% genbrugt aluminium, hvor mindst 60% kommer fra post-forbruger kilder. Dette betyder, at alle vores SUSTAIN™ skinner har startet som et andet produkt, såsom en aluminiumdåse eller aluminium fra forbrugerelektronik.

Alle Stilling® gardinskinner er produceret i Europa.

73% MINDRE CO2 UDLEDNING END GENNEMSNITLIG ALUMINIUM

Da aluminiumet både er produceret med vedvarende energi og består af genanvendt materiale, har disse sammensætninger et markant lavere CO2-aftryk på 2,3 – 2,42 kg pr. kg aluminium ekstruderet – hvilket i perspektiv er op til 73% mindre end det gennemsnitlige primære aluminium forbrugt i Europa.

Kilder: IAI, EAA, Norsk Hydro

PRÆ-FORBRUGER ELLER POST-FORBRUGER?

Ved at anvende genanvendte post-forbruger materialer i vores aluminiumprofiler, udnytter vi materialer, der allerede har været brugt i andre forbrugerprodukter. Dermed er vi mindre afhængige af primær aluminium. De genanvendte præ-forbruger materialer, der f.eks. kommer fra industriskrot, tilføjer styrke og holdbarhed til sammensætningen.

HENT VORES
SUSTAIN™ HÅNDBOG

Er du interesseret i at bruge vores SUSTAIN™ gardinskinner i dit projekt? Vi har lavet en håndbog, der indeholder alt om vores SUSTAIN™ mærkning, samt en oversigt over alle de varer, der har modtaget mærkningen.

Herudover kan du på vores produktsider finde datablade på alle vores skinner, der indeholder detaljeret information om materialesammensætning og ophav for den enkelte profil.

Meningsfuld vækst

UN global compact

Kontakt os