Skip to main content
Inspiration / Stories / BESKYT DINE MØBLER MED ELEKTRISKE GARDINSKINNER
Stories

BESKYT DINE MØBLER MED ELEKTRISKE GARDINSKINNER

Foto: Pernille Greve/ Contact Copenhagen

FÅ STYR PÅ LYS OG VARME MED ELEKTRISKE GARDINSKINNER FRA STILLING

I en smuk gammel villa i Charlottenlund brager lyset ind gennem det kæmpestore ateliervindue og bader stuen i solens stråler. Skønt og livgivende, men også hårdt for inventaret. Heldigvis er der råd for dette. Elektriske gardinskinner kan nemlig automatisk trække gardinerne for, når solens stråler bliver for skarpe.

Det unge par, som nylig har overtaget den tidligere kunstnerbolig, faldt for det imponerende vindue. Vinduet gjorde det muligt for datidens malere at udføre deres værker i det bedste lys. Men nu, hvor rummet ikke længere skal fungere som arbejdsværksted, er det nødvendigt at kunne styre både lys, kulde og varme fra det store glasparti.

AP 1781379 GLYDEA / Hvid

AUTOMATISKE RYTMER

Elektriske gardinskinner kan kontrolleres enten med fjernbetjening eller tilsluttes en Somfy TaHoma® Smart Home hub og styres med smartphone eller stemmestyring. Men hub’en giver også mulighed for at tilknytte sensorer, så gardinernes rytmer bliver styret af solens intensitet og den indvendige temperatur.

Bliver solens stråler for skarpe, trækker gardinerne for, og beskytter både mennesker, møbler og kunst mod skadelige UV stråler.

HOLD STUEN KØLIG OM SOMMEREN – OG VARM OM VINTEREN

Gardiner er en fantastisk måde at isolere vinduerne mod både varmetab om vinteren og hedeslag om sommeren. Men det kræver at de bliver brugt aktivt.

Med en elektrisk gardinskinne kan gardinerne eksempelvis indstilles til at trække for når solens stråler overopheder boligen om sommeren, mens det isolerende stof hjælper til at holde på varmen om vinteren.

TRANSPARENTE GARDINER

Tilbage i Charlottenlund faldt valget til ateliervinduet på et hvidt gardin fra det svenske væveri Almedahls. Det er så transparent, at man stadig kan ane de slanke sprosser og vinduets skulpturelle form, når det er trukket for. Men det beskytter også stadig mod solens stråler.

Den hvide motorskinne falder i ét med loftet, så den ikke skæmmer eller overdøver vinduets skulpturelle værdi. Skinnen er blevet placeret, så den dækker hele væggen og ikke blot vinduet. Det betyder også ekstra gardinstof, hvilket skaber elegance, mere varme og bedre akustik i det højloftede rum.

De hvide gardiner går også igen i den tilstødende stue, omend vinduet her er langt mindre. Til denne stue har parret valgt en hvid AP 2500 skinne.

AP 2500 / Hvid

MOTORSKINNER PÅ BATTERI

Det er ikke altid at man har udtræk til strøm i nærheden af sine gardiner – særligt i ældre byggerier. Men med elektriske gardinskinner fra Stilling kan du både vælge en motor, der sluttes til stikkontakten eller en motor med et genopladeligt batteri.

Batteriskinnen har den fordel, at den ikke kræver ledningsarbejde, og derfor kan placeres helt frit. Til gengæld skal batteriet genoplades, og det anbefales derfor ikke at vælge en batteriskinne til gardiner, der er svært tilgængelige – eksempelvis hvis de er monteret i mange meters højde.

Vores motorskinner kan desuden både bukkes og valses til at passe med de fleste vinduesformer.