Skip to main content
Inspiration / Stories / Brug farver i boligen
Stories

Brug farver i boligen

Foto: Pernille Greve / Living Art / Birgitta Bjørnvad

– OGSÅ PÅ GARDINSKINNERNE

Brug farver i boligen på gardiner eller vægge og oplev hvordan rummene fuldstændig ændrer karakter. Og giv dine gardinskinner en farve, der præcist spiller sammen med gardinstof, vægfarve eller interiør.

De lyse nuancer og pasteller har fået selskab af en bredere palette: Vi er blevet modigere og bruger flere farver i boligen. Fra tone i tone-farver, hvor alle de valgte nuancer læner sig op ad hinanden på farveskalaen, over farveforløb hvor hvert rum har sin egen markante vægfarve. Til farverige gardiner eller interiørobjekter, der tiltrækker sig opmærksomhed og bryder det monokrome.

AP 2500 / Golden Yellow / Foto: Pernille Greve

AP 2005/ Emerald Green / Foto: Pernille Greve

Foto: Living Art

OPTIMISME OG MANGFOLDIGHED

Den svenske farvegigant Nordsjö peger på, at behovet for at komme ud i naturen og opleve verden med en optimistisk indstilling har stor betydning for de farver, vi omgiver os med i boligen. Og ifølge norske Jotun, der er en af de største producenter af maling og pulverlak i verden, vil vi også fortsat se en masse farver i boligindretningen.

“Vi kan opsummere farvetendenserne med ét ord: Mangfoldighed. Og intet kunne være bedre. Vi trænger til farver omkring os!” Nina K. Mørkve, Skandinavisk farvechef, Jotun.

AP 2005 / Hvid / Foto: Pernille Greve

AP 2005 / Green Leaf

AP 2005 / Coastal Blue

FARVER PÅ SKINNERNE

Med speciallakerede gardinskinner fra Stilling har du et hav af muligheder for at tilføje farver i boligen. Skinnerne kan både vække opsigt, spille sammen med elementer i interiøret eller falde i et med tekstil, vægge og loft.

Vi kan enten pulverlakere skinnerne i alle standard RAL farver eller vådlakere dem i all RAL og NCS farver. Dermed kan du præcis matche farven på dine vægge, dine gardiner, et markant interiør element, eller bare vælge en farve du er vild med.

Kontakt din lokale Stilling forhandler for pris og vejledning.

AP 9001 / Yves Klein Blue / Foto: Birgitta Bjørnvad

SKINNEN MATCHER LAMPESKÆRMEN

Bettina Færgeman har fået både farverige Stilling skinner og gardiner i sin smukke lejlighed. Både BoBedre, Vogue Scandinavia og Alt Interiør har bragt billeder af de flotte gardinløsninger. I vores interview med Bettina kan du læse, hvordan elementer som malerier og lampeskærme har bestemt farven på både gardiner og gardinskinner.

”At man kan kuratere sin gardinstang og få en farve som korresponderer med det øvrige interiør, er for mig noget helt nyt. Det giver rummene en helt særlig DNA” Bettina Færgeman, formidler af livsstilsbrands.

5 TIPS TIL AT VÆLGE FARVEN PÅ DIN GARDINSTANG

1/ Lad skinnerne være en kontrast til gardinstof eller vægfarve så de skaber en synlig ramme omkring vinduet.

2/ Indret med tone i tone, hvor skinne, væg og gardin har hver sin nuance af samme farve.

3/ Er rummet mørkt, så vælg lyse farver og lad gardiner og gardinskinner give rummet nogle farvepift. Er rummet meget lyst så skab dybde ved at indramme vinduerne med mørkere stænger og gardiner.

4/ Skab ro og sammenhæng ved at holde dig til tre farver i hvert rum: En basisfarve som udgør omkring 60 procent. En sekundær farve, som udgør omkring 30 procent. Og en tredje, der stikker lidt ud og som udgør cirka 10 procent.

5/ Lad skinnen og gardinerne matche et interiør objekt i rummet som f.eks. en vase, lampe, skulptur eller et maleri.

 

Kilder: BoBedre.dk / Årets farver 2022 Af Anna Løwe /  Jotun Lady Inspirationsblog Årets farver 2022

AP 2001 / Hvid / Foto: Pernille Greve

Foto: Living Art

AP 5001 / Super Silver / Foto: Pernille Greve

AP 2500 / Red violet  Foto: Pernille Greve