Skip to main content
Inspiration / Ambassadors / NADIA OLIVE SCHNACKS SANS FOR FARVER
Ambassadors

NADIA OLIVE SCHNACKS SANS FOR FARVER

Nadia Olive Schnack i Stilling Studio

Foto: Line Thit Klein

”FARVE ER ET MEGET KRAFTFULDT ARBEJDSREDSKAB OG FUNDAMENTET FOR ALLE MINE INTERIØRDESIGNS.”

Nadia Olive Schnack er en anerkendt dansk designer og indretningsarkitekt, kendt for sin unikke blanding af farver, mønstre og stilarter. Nadias liv og arbejde er formet af en rig kulturel baggrund og en dyb forståelse for, hvordan farver kan transformere et rum. Derfor var det også kun naturligt at det var netop Nadia, der skulle kuratere tre special edition farver til vores portefølje, hvorfra vi sammen skabte særudstillingen ’Colours and Crafts’ under 3daysofdesign 2024.

I forbindelse med udstillingen fik vi en snak med Nadia om hendes baggrund, hendes yndlingsfarver – og et par gode tips til at vælge de rette farver til hjemmet.

AP 1100 gardinskinne fra stilling i special edition farver

AP 1100 / Special editions by Nadia Olive Schnack

RIG KULTUREL BAGGRUND

Nadia Olive Schnack blev født i Aalborg af en russisk mor og en engelsk far:

“Min mor var en lidenskabelig kvinde, mens min far var en kliché på den engelske mand med følelserne pakket godt væk. Men humor havde de begge, og humor har også været min vej til glæde og overlevelse” fortæller Nadia.

”Mit arbejdsliv og kreativitet er uden tvivl formet af at have to forældre fra to forskellige verdener, som krampagtigt forsøgte at passe ind i lille bitte Danmark, både i sind og størrelse.”

AT FAVNE MANGFOLDIGHEDEN

Selvom Nadia først troede, at hun ville finde sin plads på Designskolen i København, endte hun med en cand.merc. i kommunikation, som hun dog aldrig har brugt. I stedet fandt hun sit sande kald i at skabe verdener for andre gennem interiørdesign:

“Jeg fandt fred med at balancere flere kulturer og fandt ud af, at det faktisk var min største styrke,” siger hun. ”At skabe en verden, der favner mangfoldighed, fordi det kan man godt. Man må godt kombinere farver og mønstre og sætte forskellige stilarter sammen. Der, hvor jeg er i dag, skaber jeg verdener for folk, som de kan inspireres af og føle sig tilpas i.”

3daysofdesign 2024 Colours and Crafts udstilling

FARVE ER EN GAMECHANGER

Nadias egen stil er eklektisk og meget lydhør over for den arkitektur et rum udspringer fra. Og så er der farverne, der for Nadia altid har været en naturlig del af livet. “Farver har ubevidst været i mit liv altid. Det begyndte med Technicolor-film og min første kærlighed, Elvis. Film er stadig en af mine største inspirationskilder, når det kommer til farver, og jeg har altid interesseret mig for, hvordan farver kan bruges, blandes, balanceres og beherskes.”

I arbejdet som designer og indretningsarkitekt er farver da også et af Nadias vigtigste værktøjer:

”Farve er i særdeleshed en gamechanger. Først og fremmest bruger jeg farver til at skabe atmosfære og stemning, men også helt funktionelt til at få en ting til at forsvinde eller indrammes. Farver kan berige og skabe interessante udtryk, få folk til at slappe af, blive glade – eller det modsatte: gøre dem anspændte eller triste. Farve er et meget kraftfuldt arbejdsredskab og fundamentet for alle mine interiørdesigns.”

”Jeg burde blive forsker i farver, fordi jeg syntes det er så fascinerende et emne og jeg ved uden tvivl at de påvirker os – positivt og negativt. Det er selvfølgelig en subjektiv proces, men jeg synes, der er nogle fællestræk, når jeg besøger mine kunder efter et endt projekt. De fortæller nemlig oftest at de slapper mere af i deres hjem og det hele ligesom er faldet på plads. Det er dét farver kan. De kan ramme ind, skabe personlighed og netop den atmosfære man drømmer om.”

 

SMAGEN AF FARVER

Nadias unikke tilgang til farver og design gjorde hende til en oplagt samarbejdspartner da vi hos Stilling ønskede at bringe nye, spændende farver til vores portefølje. Nadia har således kurateret de tre nye special edition farver Dutch White, Avalon og Comice. Dutch White er en rolig, afslappet hvid med et pastelblåt skær. Avalon er en sofistikeret, mættet blå og Comice er en frisk grøn farve.

Farverne er indført som kollektionsfarver på vores populære AP 1100 og AP 1170 gardinskinner og kan vælges mod tillæg til hele vores gardinskinnesortiment.

”De tre nuancer er valgt ud fra de farver jeg selv bruger mest. Avalon bruger jeg i stedet for sort, Dutch White i stedet for hvid. Det er mine yndlingsfarver om man vil. Den grønne Comice er en farve jeg drømmer om at bruge meget mere af, da den er så umiddelbar, naturlig og altid med på noget. Den tilføjer positivitet og liv og er en skøn erstatning for grå. ”

Nadia har navngivet farverne med inspiration fra hendes kulinariske interesse. Således er Dutch White opkaldt efter en kål-sort, Avalon en blomme-sort og Comice en pære-sort.

”Jeg elsker mad! Så det første jeg tænkte på, da jeg skulle navngive farverne var, hvilke associationer jeg havde til de farver i madens verden. Farver må gerne få tænderne til at løbe i vand,” smiler Nadia.

ALT HAR ET FORMÅL

Nadias evne til at kombinere farver og mønstre er præget af en dyb forståelse for, hvordan forskellige elementer kan harmonere og skabe en helhed. Og med en gardinskinne i farven Comice, Avalon eller Dutch White, kan man ifølge Nadia bryde, binde sammen eller bidrage til helheden:

”En farvet skinne kan være med til at understrege, at alt i rummet er en del af det store billede. Alt har noget at fortælle og intet er ligegyldigt.” I mit interiørdesign har alle elementer et formål, intet er tilfældigt – en gardinskinne er ligeså vigtig som gardinet.

For at understrege gardinskinnens farverige design er special edition gardinskinnerne udført med i farvekombinationer hvor en Comice gardinskinne kombineres med Dutch White tilbehør og omvendt. Men ligesom med resten af Stilling® sortimentet laves alt til ordre og kan derfor tilpasses helt efter ønske.

Sklo glass ware at Stilling Studio undr 3daysofdesign2024

NADIAS 3 TIPS TIL FARVEVALG I HJEMMET

Drømmer du selv om at tilføje flere farver i hjemmet, har Nadia Olive Schnack følgende råd:

1 – START I DET SMÅ

”Hvis man ikke er den modigste, kan jeg anbefale at begynde med et gæstetoilet eller andet mindre rum, for at prøve nogle ideer af og så kan man gradvist udvikle sig derfra. Vær modig, prøv dig frem og vælg gerne farver, der får dig til at smile. Start med de mindre detaljer og se hvordan farverne spiller sammen. En farvet gardinskinne kan f.eks. gøre en stor forskel.

2 – BRUG DIN INTUITION

”Din intuition er din bedste ven. Beslut dig for, hvilken stemning, hvilket udtryk du gerne vil have i de forskellige rum. Mærk efter hvilke farver, der skaber denne stemning hos dig.  Skal det være et inspirerende rum, eller give dig ro? Der er ikke noget galt med at følge farvetrends du holder af, men det vigtigste er at vælge farver, der inspirerer dig og får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg prøver selv at undgå at blive påvirket af trends og lader mig i stedet inspirere af musik, kunst, film. Trends er kortlivede og interiør design skal gerne holde i 100 år.”

3 – SKAB EN RØD TRÅD

”Find noget, der kan hjælpe dig med at skabe en rød tråd i dit farvevalg. Det kan være et stykke stof, mormors kjole, et maleri eller andet, som du tager udgangspunkt i. Det hjælper til at du ikke får for mange farver ind og giver en form for kontrol i processen. Farven kan også gå igen og udvikle sig gennem flere rum i boligen.”

BONUS TIP: BRUG TEKSTILER

”Tekstiler er uundværlige. De er et værktøj, der ligesom farverne hjælper det hele på plads. Tekstiler er gode for os, for alle vores sanser”.

Kurage fabrics
Kurage i Stilling Studio til 3daysofdesign 2024

NADIA OLIVE SCHNACK DESIGN STUDIO

Nadia Olive Schnack driver sit design studio under navnet NADIA OLIVE SCHNACK. Her tilbydes individuelle indretnings- og designløsninger til både private og kommercielle kunder. Det kreative team består af Nadia Olive Schnack, designer, og Carla Logo, arkitekt MAA. De er begge dedikerede til at kreere rum, der bidrager til at berige livet for de mennesker, som bebor dem. Ved at forbinde formål, planløsning, arkitektur, møbler og materialer, afstemmes designet gennem tidløs æstetik, der fokuserer på kvalitet, håndværk og respekt.

Colours and Crafts udstilling i Stilling Studio kurateret af Nadia Olive Schnack

ET BRAND TAKE-OVER

Nadia Olive Schnacks talent, kreativitet og mesterlige sans for farver fik under 3daysofdesign 2024 lov til at skabe stemning og personlighed i Stilling Studio med særudstillingen Colours and Crafts. Her kuraterede Nadia kunst, belysning og tekstiler og skabte unikke og inspirerende interiørtableauer, med udgangspunkt i farverne Comice, Dutch White og Avalon.

Colours and Crafts præsenterede værker fra designmærkerne Stilling®, SkLO, KURAGE, Ege Carpets og Gurli Elbækgaard.

Nadia siger om udstillingen: ”Jeg besøgte Stilling og fik et indblik i det imponerende håndværk bag deres gardinskinner. Stillings udgangspunkt var, at alt kunne lade sig gøre, at vi kunne skubbe til grænserne for gardindesign – så det gjorde vi!  Mit ønske for udstillingen var at skabe en mættet oplevelse, hvor hver eneste detalje er gennemtænkt og spiller sammen til et hele. Og hvor farverne omfavner dig – og giver dig noget at tænke over.”

Comice coloured curtain track