Skip to main content
Vores ansvarlighed / Stilling SUSTAIN™

SE EFTER SUSTAIN™ MÆRKNINGEN

Vi har et altoverskyggende mål om at kunne tilbyde dig det ypperste inden for produktfunktionalitet med så lille en negativ påvirkning af verden som muligt. Derfor er bl.a. gennemsigtighed omkring materialesammensætning og -oprindelse nogle af de nyeste tiltag vi har gjort for at sikre en gennemgående åbenhed om vores produkter.

Det er selvsagt at alle vores produkter er underlagt strenge kriterier for kvalitet og miljømæssige aftryk, men vi søger konstant efter nye teknologier og metoder, der kan sikre at vi kontinuerligt minimerer vores aftryk. For at afspejle denne indsats har vi oprettet en mærkning til de af vores produkter, der opfylder vores højeste kriterier. Mærkningen kalder vi for SUSTAIN™.

SUSTAIN™ mærkningen er vores måde at markere, at et givet produkt lever op til vores krav til ansvarlighed gennem alle produktets faser;
produktion, brugsperiode og bortskaffelse.

HVAD BETYDER SUSTAIN™ MÆRKNINGEN?

For at opnå SUSTAIN™-mærkning skal produktet opfylde alle nedenstående kriterier:

1) Være produceret af min. 50% genanvendt materiale.

Genanvendte materialer er vejen til at reducere forbruget af materialer fra kilden, og muliggør cirkularitet.

2) Være mindst lige så holdbart som et tilsvarende konventionelt produkt.

Et produkt er ikke mere miljøvenligt, hvis det er lavet af genanvendt materiale, men samtidig har en ringere funktionalitet og kortere levetid.

3) Være sammensat af genanvendelige materialer.

Et SUSTAIN™ mærket produkt skal være nemt at demontere og genanvende. Må ikke indeholde sammensmeltede materialer, der forhindrer genanvendelse

4) Være produceret og transporteret med et minimeret eller på anden vis forbedret energiforbrug.

Ved at producere mere lokalt minimerer vi behovet for transport, samtidig med at energien brugt til produktion ofte udgør en høj andel af det samlede miljøaftryk. SUSTAIN™ mærkede produkter skal derfor være produceret med et minimeret eller på anden vis forbedret energiforbrug, ved eksempelvis en kildereduktion, skift til vedvarende energi eller lokal produktion.

AP 2005 / Coastal Blue

HYDRO CIRCAL® ALUMINIUM

Under SUSTAIN™ mærket har vi skabt en række skinner, som er ansvarlige versioner af vores markedsledende klassikere. For nuværende bliver 15 profiler ekstruderet i Sverige af Norsk Hydro ved hjælp af vedvarende energi. Skinnerne er produceret I Hydro CIRCAL® 75 R aluminium, bestående af minimum 75% post-forbruger aluminium. Dette resulterer i et lavere CO2 fodaftryk på 2,3 kg pr. kg. ekstruderet aluminium – hvilket til sammenligning er 73 % mindre end det gennemsnitlige for primær aluminium, der forbruges i Europa.*

CO2 udledningen er rekordlav: 2,3 kg. pr. kg. aluminium.

Hydro CIRCAL® 75R er DNV, GL og epd® certificeret.

15 GARDINSKINNER i Hydro CIRCAL®

Følgende skinner bliver udført i Hydro CIRCAL®:

AP 0520, AP 0689, AP 1005, AP 1100, AP 1170, AP 1200, AP 2001, AP 2005, AP 2690, AP 2668, AP 2694, AP 5408, AP 9001 (undtagen i farven guld).

Produktionsværktøjet til AP 5001 og AP 2500 er gjort klar og de kan laves på efterspørgsel.

Produktionsværktøjet til flere nye profiler er pt. under udvikling hos Norsk Hydro.

TILBHØR I 100 % GENANVENDT NYLON

Vores seneste tiltag i SUSTAIN™ serien er indenfor vores tilbehørsprogram. Nyt tilbehør er blevet designet i 100 % genanvendte materialer til vores AP 2005 skinne, i limited edition farverne Green Leaf og Coastal Blue fra Jotun Lady.

Således tilbyder nu vi den første komplette gardinskinne i helt og delvist genanvendte materialer: En skinne lavet af Hydro CIRCAL® aluminium, samt et beslag, en glider og en endekappe lavet af 100 % genbrugt nylon.

Beslag, endekapper og glidere er udført i nylon (Pehrsson PA6 eco100), som er 100% genanvendt. Produceret i Lynge, Danmark , udelukkende ved hjælp af vedvarende energi.

HVORFOR VÆLGE SUSTAIN™?

Ved hjælp af SUSTAIN™ mærket gør vi det let at vælge ansvarligt, helt ned i detaljen.  Du får et produkt som er:

1) Produceret af minimum 50% genanvendt materiale.
2) Mindst lige så holdbart som et tilsvarende konventionelt produkt.
3) Sammensat af genanvendelige og adskillelige materialer.
4) Produceret og transporteret med et minimeret eller på anden vis forbedret energiforbrug.

Meningsfuld vækst

UN global compact

Kontakt os