Skip to main content
Inspiration / Ambassadors / Kreativ rumdeling hos Contact Copenhagen
Ambassadors

Kreativ rumdeling hos Contact Copenhagen

Lone Monna og Pernille Greve

Foto: Contact Copenhagen

’VI KAN ÆNDRE RUMMET PÅ ET SPLITSEKUND UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED ÆSTETIKKEN’

Bag det kreative bureau, Contact Copenhagen, står makkerparret Lone Monna og Pernille Greve. To bemærkelsesværdige kvinder, som besidder en unik kombination af kreativitet, æstetisk sans og ekspertise, der har gjort dem til anerkendte navne på den danske interiørscene.

Fra deres nye studio i Valby, visualiserer Contact Copenhagen deres idéer. Og skyder smukke tableauer til danske og internationale interiør magasiner og designvirksomheder. Alt sammen iscenesat ved hjælp af rumdeling på specialdesignede Stilling® gardinskinner i 75% genanvendt aluminium.

Rumdeling med AP 1100 gardinskinner fra Stilling hos Contact Copenhagen

AP 1100 / Hvid. Pagunette tekstiler: Noble Satin, Manilla Roomhigh, Giza

GOD KEMI

Lone Monna og Pernille mødtes ved et tilfælde for omkring 10 år siden gennem en fælles bekendt, og fandt hurtigt ud af, at de godt kunne tænke sig at arbejde sammen. Men Lone arbejdede med interiør styling og Pernille med reklamefotografering, så det var først da Lone manglede en fotograf til en boligreportage og spurgte Pernille om hun ville fotografere, at de to verdener smeltede sammen.

”Vi fandt ud af, at vi havde en god kemi. En opgave blev hurtigt til flere og vi blev efterhånden frustrerede over at være hver for sig. Så vi besluttede at rykke sammen i det samme studie. Først med en række andre og sidenhen i vores helt eget studie. Stedet her er en del af et gammelt trykkeri, der har stået ubrugt i nogen tid. Så det har krævet en del arbejde at lave det om til at passe perfekt til os” fortæller Lone og Pernille.

Rumdeling med AP 1100 skinner hos Contact Copenhagen

AP 1100 / Hvid. Pagunette tekstiler: Linnen Stonewash, Abella, Giza

FUSION AF PRAKTIK OG SKØNHED

Contact Copenhagens studio er et åbent og højloftet lokale, hvor lyset strømmer ind af de store fabriksvinduer. Og selvom det åbne layout er fantastisk og giver mange muligheder, er der tidspunkter, hvor klart definerede zoner er nødvendige for at udnytte pladsen optimalt eller sætte den rette scene for en fotoskydning. Og det var her idéen til fleksibel rumdeling med gardiner kom til. Derfor tog Contact Copenhagen fat i Stilling:

”Vi bruger jo studiet til mange photohoots og til at style en hel masse forskelligartede sager med varierende udtryk og stil. Og med forskellige behov for plads, kunne vi ikke dele rummet op med faste vægge. Rummet kaldte ligesom på noget fleksibelt, så det var her gardiner og specialdesignede gardinskinner kom ind i billedet.”

37 METER SPECIALVALSET SKINNE

I samråd med Stillings teknikere, fik Contact Copenhagen designet og specialvalset en over 37 meter lang loftmonteret AP 1100 gardinskinne. Skinnen følger alle rummets vægge før den slår et buk til en stor firkant, som både kan bruges til mødelokale og som scenografi. Som en ekstra krølle, ender den lange gardinskinne i en valset cirkel, der kan sætte rammen om produktopsatser og nærbilleder.

”Vi kalder den lille cirkel for rosetten, og den skaber et intimt rum i rummet. Vi bruger den til at omkranse og udstille design objekter, kunst eller møbler. Men også til f.eks. at dække halvdelen af en sofa eller stol, så man fremhæver både stoffet og objektet.”

MODERNE STUK

Formgivningen af skinnen har Contact Copenhagen selv udtænkt, med tanke på både de praktiske behov og på de smukke mønstre, som skinnen skaber på loftet. En slags moderne stuk, som udgøres af den diskrete skinne med de svungne vinger, der både matcher valsningerne og buernes formsprog.  Samt de bløde wavegardiner den bærer.

Stillings teknikere har udtænkt selve gardinsystemets funktionalitet. Gardinerne kan nemlig bevæge sig fuldstændig frit på hele skinnen, og derfor let flyttes fra at være parkeret langs væggen til at agere møderum eller baggrund for et fotoprojekt. Og AP 1100 bærer ubesværet både de lette og tungere gardinstoffer. Skinnen er dertil udført i 75 % genanvendt aluminium og har dermed fået Stillings SUSTAIN™ mærkning for ansvarlighed.

AP 1100 / Hvid, Pagunette tekstiler: Linnen Stonewash, Manilla Roomhigh

BLØDE BAGGRUNDE & VISUEL RO

Til deres studio har Lone og Pernille udvalgt stofserier fra danske Pagunette, der alle er syet til gardiner med Stillings ’Perfect Wave™’ system. Det betyder at gardinerne får flotte ensartede bølger, der falder perfekt, hver eneste gang gardinet trækkes for eller fra.

”Det giver en vigtig taktilitet til billeder, når der er gardiner i baggrunden. Vi har valgt vores gardiner i kraftig hør, satin og helt tynd voile – og så i fem forskellige farver. Med deres bløde, bølgende formsprog sætter gardinerne de smukke rammer i vores studie. Og giver os mulighed for ubesværet at skabe rum i rummet, når vi har kunder på besøg. Det er fantastisk, også når vi er alene. Det er et meget stort rum vi sidder i og med gardinerne kan vi skærme af og skabe hygge omkring os,” siger Lone mens Pernille tilføjer:

”Og vi kan skjule mit fotoudstyr, som står på åbne reoler for at det skal være nemt at gå til. Det skaber visuel ro i rummet.”

Rumdeling skaber visuel ro i studiet
Kreativ rumdeling hos Contact Copenhagen

BEDRE AKUSTIK

Foruden at fungere som en fleksibel rumdeling, og til at skabe forskellige stemninger, har makkerparrets nye gardiner også haft en stor indflydelse på en anden vigtig detalje, der ofte volder problemer i et åbent kontor; nemlig akustikken.

”Vi kan ofte være 8 mennesker til et photoshoot, når man tæller kunder, assistenter og så videre, og der bliver altså meget larm i et rum rene flader og højt til loftet. Før rungende det meget i det store rum, men efter at gardinerne er kommet ind, er det blevet enormt behageligt at være her. Vi kan mærke at vi har fået langt bedre akustik. Og udover at de bare generelt dæmper lyden, kan vi også skabe stille områder til f.eks. møder ved netop at bruge rumdelingen.”

TAKTILE TRENDS

Der er ingen tvivl om at gardiner ikke kun er populære til styling opgaver men også i private hjem, fortæller Lone og Pernille:

”Gardiner er så populære fordi de tilføjer noget smukt og blødt, en taktil kontrast til hårde materialer som marmor og sten. Men rent funktionelt er der jo også et stort behov for dem. Både til at forbedre akustikken nu hvor mange har skiftet deres væg-til-væg-tæpper ud med beton- eller stengulve – og til at styre lysindfaldet fra vinduer, der kun bliver større og større i moderne byggerier. ’Hygge’ er en stor trend i boligindretningen. Vi ønsker hygge i vores hjem og de bløde stofgardiner, gerne i flere lag, giver netop dette.”

EN KÆMPE FORSKEL

Contact Copenhagen har da også fået dobbeltlagsgardiner – også kendt som hotelgardiner – monteret på to parallelle AP 1100 gardinskinner ved de store fabriksvinduer, der vender ud mod gaden.

“Med vores hotelgardiner kan vi styre lyset, filtrere det og blokke helt af, når vi har behov for det”.

”Det har virkelig gjort en kæmpe forskel for os med de gardinløsninger vi har valgt. Alle gardinerne glider let og næsten lydløst rundt på skinnerne, og vi kan ændre rummet på et splitsekund – alt det uden at gå på kompromis med æstetikken. Og så ER det bare lækkert og indbydende med de smukke bølgende tekstiler omkring os.” smiler Pernille og Lone.

Hvide AP 1100 gardinskinner hos Contact Copenhagen
Rumdeling med AP 1100 gardinskinner i hvid

MERE OM LONE MONNA

Lone Monna har en uddannelse som modedesigner fra Den Danske Designskole. Efter mange år i modebranchen bringer Lone nu en innovativ tilgang til interiørstyling, og hun har en forkærlighed for farver og smukt moderne design.

Lone kombinerer al sin kreative erfaring, når hun arbejder med styling, kreativ ledelse og visuel identitet. Hun har en minimalistisk tilgang og en unik farveopfattelse. På grund af hendes designbaggrund har hun en stor forståelse for materialer og tekstiler.

MERE OM PERNILLE GREVE

Med en uddannelse inden for grafisk design og fra Københavns Fotografiskole har Pernille Greve et skarpt øje for visuelle elementer. Pernille har stor erfaring med alt fra produkt-, reklame- og magasinfotos til portrætfotografering. Pernille har en ekstraordinær sans for komposition, farve og lys i sit visuelle kreative udtryk.

Pernille arbejder med high-end fotografi til reklame, corporate identitet og branding, produktkampagner, magasiner og portrætter. Pernilles primære fokus er på stilleben og interiør med det personlige mål at få klienternes objekter til at fremstå allersmukkest.

Rumdeling med AP 1100 og gardiner som baggrund for design