Skip to main content
Inspiration / Ambassadors / Hos arkitekt Helle Flou
Ambassadors

Hos arkitekt Helle Flou

indretningsarkitekt Helle Flou

Foto: Pernille Greve/Contact Copenhagen

‘DESIGN SKAL VÆRE SMUKT, HOLDBART, FUNKTIONELT – OG GIVE VÆRDI’

I en klassisk herskabslejlighed på Østerbro med høje vinduer, smukke lofter og fine franske døre bor indretningsarkitekt Helle Flou. Da hun skulle have gardiner i de flotte stuer faldt valget på lækre stoffer fra &Drape og gardinskinner fra Stilling i genanvendt aluminium.

Helle Flou Design Studio udfører interiør designopgaver indenfor hotel- og restaurationsbranchen, samt retail og kontorer. Udgangspunktet er en intention om at skabe harmoniske og smukke omgivelser, hvor man føler sig godt tilpas.

AP 2001 / Hvid

SKINNER I ET MED STUKKEN

I de tre stuer en suite, er det ikke blot den ekstravagante stuk, der pryder lofterne. Det gør AP 2001 S gardinskinnen også. Den slanke, hvide profil, udført i genanvendt aluminium falder i ét med stukken. Vi har valset den, så den fortsætter rundt om hjørnerne. Dermed optager gardinerne ikke plads ved vinduerne, men kan føres videre til væggen ved de franske døre.

Ud over at gøre gardinet til et dekorativt objekt giver det også en større funktionalitet. Man skærmer nemlig for indkig gennem de franske døre, som deler soveværelset fra stuen. Som gardin har Helle Flou valgt et lyddæmpende tekstil, så der altid hersker ro i rummet.

FULD FLEKSIBILITET

I spisestuen har indretningsarkitekten valgt at bruge den elegante gardinskinne på klassisk vis, hvor vinduet indrammes af et gardin på hver side. En løsning, der samtidig giver en fornemmelse af et dekorativt bagtæppe, der forandres, alt efter hvor meget eller lidt det er trukket for.

For at øge fleksibiliteten og skabe den største foranderlighed er ingen af lejlighedens gardiner fæstnet til deres endestoppere. Det betyder at gardiner frit kan trækkes rundt på skinnen efter behov.

ANSVARLIGE VALG

Flere og flere arkitekter efterspørger grønne løsninger i deres indretninger. En holdning, som Stilling var de første i vores branche til at tage stilling til ved at designe en skinne fremstillet i genanvendt aluminium. Det særlige Hydro CIRCAL® aluminium sikrer nemlig et indhold af minimum 75% genanvendt materiale, mens selve ekstruderingen udelukkende sker ved brug af vedvarende energi i Sverige.

Ansvarlighed var også netop et krav fra Helle Flous side, hvilket går igen i hendes valg af gardiner, der også er fremstillet i genanvendelige og nedbrydelige materialer.

”Jeg vidste at man kunne få gardiner i genanvendte materialer og var slet ikke i tvivl om at det var det jeg skulle have. Men at jeg også kunne få bæredygtige gardinskinner var en positiv overraskelse. Selvfølgelig skulle jeg have det!” slutter Helle Flou.

MERE OM HELLE FLOU

Tegnestuen hos Helle Flou skaber rum og miljøer, der forbinder det følelsesmæssige og det fysiske. Med en skræddersyet tilgang til hvert projekt skabes design baseret på en kombination af sofistikeret og tidløs æstetik og naturlige materialer af høj kvalitet.