Skip to main content
Inspiration / Ambassadors / BETTINA FÆRGEMANs farverige hjem
Ambassadors

BETTINA FÆRGEMANs farverige hjem

Foto: Pernille Greve/Contact Copenhagen

FARVERIGE GARDINER OG SKINNER

Indtil for ganske nylig havde Bettina Færgeman ingen gardiner men det fik Stilling lavet grundigt om på. Med det resultat at Bettina nu føler hun har fået en helt ny lejlighed, hvor hvert rum har sin helt egen farve og personlighed.

I en gammel københavnsk borgerlejlighed fra 1830’erne bor Bettina Færgeman med manden Jakob og katten Lotte. Bettina er partner i det strategiske kommunikationsbureau Replique, hvor hun sammen med Jakob Hundborg formidler en række design- og livstilsbrands.

Portræt af Bettina Færgeman / Foto: Pernille Greve

AP 2500 / Red Violet

14 ÅR UDEN GARDINER

Bettina er vant til både at arbejde, og omgive sig med smukt design. Hendes egen stil er eklektisk og hun elsker farver, tekstiler og keramik. Men trods passionen for tekstiler har hun boet 14 år i lejligheden uden gardiner.

– Vi har ligesom ikke haft brug for det fordi ingen kunne kigge ind. Men dét at se vinduet som en ramme og at man ved at tænke i tekstiler kan man give rummene en ny personlighed…

– At man kan kuratere sin gardinstang og få en farve som korresponderer med det øvrige interiør, er for mig noget helt nyt, siger Bettina.

AP 2500 / Emerald Green

AP 2500 / Red Violet & AP 0520 / Hvid

FULDSTÆNDIG MAGISK

Bettina plejede at være en bureaupige, som altid gik i sort tøj. Med tiden blev hendes tøjstil dog mere farverig og det har også bredt sig til hendes boligindretning. Dermed er farver på både gardinskinner og gardiner det helt rigtige valg for hende.

Bettina Færgeman valgte farver til sine AP 0520 og AP 2500 skinner fra Stilling og stoffet fra Kvadrat i samråd med gardindesigner Arne Aksel.

– Det var fuldstændig magisk at arbejde med Arne Aksel. Arne er en vild gadedreng som troppede op med et hav af tekstiler og muligheder.

– Vi er endt med fire meget forskellige farver i de fire rum, men der er alligevel en rød tråd. Fordi de fortæller historien om hvem jeg er.

DET HELE HØRER SAMMEN

– I stuen har vi taget en farve fra en detalje i et David Hockney maleri. Det samme greb har vi brugt i soveværelset, hvor farven fra en fransk lampeskærm er ført op på gardinstangen.

– I spisestuen er det Flos lampen med den grønne skærm som både har bestemt tekstilet og farven på gardinstangen. Det hele hører sammen.

– Og så har Arne lært mig at male henover stikkontakterne, et fantastisk tip som jeg gerne vil videregive til alle, griner Bettina.

STORYTELLING

Bettinas lejlighed fra 1830’erne er et gammelt borgerhus, som havde hestestald og tyende i baghuset, og borgerskabet i forhuset. Når husets frue trådte ned ad trapperne, kom kareten ud og rullede ad de brostenbelagte gader.

– At indrette med tekstiler, at få gardiner op, føles for mig som en tilbagevenden til gamle dyder.

– Det passer til en gammel lejlighed og det binder ligesom det gamle og nye design sammen. Det er en storytelling jeg godt kan lide.

AP 2500 / Golden Yellow

DET BLIVER DYRT…

Bettina er også blevet inspireret til at lave flere ændringer i lejligheden;

– For første gang har jeg den samme vægfarve i alle rum, en sart lys farve, Yellow Cream fra File under pop. Dermed er det gardinerne og skinnerne, der bestemmer i rummene.

Og så kan jeg jo ikke lade være med at investere i flere interiørting, som spiller sammen med de farver. Ikke samme farve men f.eks. en skammel med en stribe, der passer til gardinet og en lampe, der passer til skamlen…. det bliver dyrt, smiler Bettina.

“Jeg er vild med keramik og med uperfekthed, med den lille fejl som gør noget til et unika. Ting der twerker er lige mig – som min vasenumse fra Anissakermiche.”

GAMLE TING MED NY RAMME

– Jeg arbejder for Bjørn Wiinblad og elsker, når gamle ting får en ny ramme. Det er også sket med mine ejendele nu, hvor jeg har fået de nye gardiner.

– Det lys, og det skær som skabes af de farver der er i rummene, den kølighed og den varme der kommer, har givet mine ting en ny ramme. Og givet mig følelsen af at have fået en hel ny lejlighed, hvor hvert rum har en helt særlig DNA.

– Det havde jeg ikke forventet, slutter Bettina Færgeman.

Vi er ikke de eneste der er vilde med Bettina Færgeman og hendes gardinløsninger: Både Vogue Scandinavia, BoBedre og Alt Interiør har bragt billeder fra Bettinas lejlighed.