Skip to main content
Inspiration / Arts / LILIBETH CUENCA RASMUSSEN
Arts

LILIBETH CUENCA RASMUSSEN

Foto copyright: CC / David Stjernholm

Stilling leverede en 130 meter lang valset skinne til projektet ‘I am not what you see’ af Lilibeth Cuenca Rasmussen.

‘I am not what you see’ var navnet på en udstilling på Københavns internationale kunstcenter, Copenhagen Contemporary i 2021.

Video- og performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen stillede skarpt på nomadelivet. Og på, hvad der sker for nomader, når de rammes af en pandemi og ikke længere frit kan krydse grænser eller forene deres dobbelte nationalitet.

AP 5001 / Hvid / Foto copyright: CC / David Stjernholm

Copyright: CC / David Stjernholm

EN LEG MED GARDINER

Udstillingen bestod af fire monumentale skulpturer med hvert sit navn, der på forskellig vis krydser arkitektur, kostumer og boformer.

Værket Quadripoint har mindelser om en tipi. Skulpturens stofgardiner, ophængt på den lange AP 5001 gardinskinne fra Stilling, var forankret af ti tunge koralsten.

Ud over at opløse sin egen form kunne Quadripoint forvandle udstillingsrummet fuldstændigt, når Lilibeth Cuenca Rasmussen aktivt brugte skinnen og gardinet i sin performance “Cocktail”. Stoffet blev både anvendt som scenetæppe og grænsemarkør under performancen.

Skinnen skaber nye rum og labyrinter, samt omkranser og løfter værket.

Copyright: CC / David Stjernholm

VÆRKER MAN KAN SANSE

Copenhagen Contemporary viser installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter.

CC har til huse i den prægtige gamle B&W-svejsehal, der med sine 7.000 m2 er særligt velegnet til at udstille de teknisk og pladskrævende formater, som mange samtidskunstnere arbejder i.

Copenhagen Contemporary giver mulighed for at opleve kunsten på nye måder, da man ofte kan gå ind i og sanse værket med hele kroppen, ligesom i Lilibeth Cuenca Rasmussens udstilling.

Copyright: CC / David Stjernholm

Copyright: CC / David Stjernholm

Copyright: CC / David Stjernholm