Skip to main content
Inspiration / Ambassadors / HOS ELINA-MARIA WINTHER I BÜLOWS PALÆ
Ambassadors

HOS ELINA-MARIA WINTHER I BÜLOWS PALÆ

Elina Maria Winther

HOS ELINA-MARIA WINTHER I BÜLOWS PALÆ

Foto: Pernille Greve

“HER ER ALTING SKRÆDDERSYET – OGSÅ GARDINSKINNERNE”

PR Manager hos Estee Lauder Companies, Elina-Maria Winther, er sammen med manden Carsten, datteren Celine og hunden Willy, for nylig flyttet ind i Bülows Palæ på Frederiksberg. Her står de oprindelige rum med fritlagte bjælker, skæve vinkler og buede vinduer, hvilket har været en spændende udfordring i forhold til boligindretningen – og gardinløsningerne.

DET OPRINDELIGE SERUMSINSTITUT

Bülows Palæ er en gammel ejendom fra 1908, der tidligere har huset Statens Veterinære Serumlaboratorium. I dag er den blevet gennemrenoveret og byder på 18 lejligheder, der alle emmer af elegance, kvalitet og historisk vingesus. Den palæagtige stil er tydelig i indretningen, og materialerne er nøje udvalgt: Egetræsgulve i sildebensparket, fliser af natursten, elegant stuk og armaturer i messing. Lejlighederne har samme materialevalg men de har alle forskellige grundplan.

Vi har besøgt Elina i hendes nye bolig for at løse en helt særlig gardinudfordring til de gamle, oprindelige kirkevinduer.

Portræt Elina-Maria Winther / Foto: Pernille Greve

AP 0520 S/ Hvid

FRA HÅNDVÆRKER TILBUD TIL HERSKABSLEJLIGHED

Under covid havde Elina og hendes mand købt et håndværker tilbud i Valby, som de renoverede fuldstændigt. De var glade for resultatet, men da de blev forældre i 2022, havde de brug for noget nyt:

”Vi var vokset ud af lejligheden, den var for upraktisk med et lille barn, og da vi så en åbning i markedet slog vi til. Via instagram fik jeg annoncer om byggeriet i Bülows Palæ, og jeg blev forelsket i den herskabelige bygning med dens historie og atypiske materialer. Så vi skrev os op på interessentlisten.”

“Det betød sindssygt meget for os at vi fik noget noget der kan fungere på lang sigt med et barn, og med vores liv, som er i byen. Og vi kunne bare se det her var noget helt særligt.”

MANGE OM BUDDET

Familien blev inviteret til åbent hus samme dag i juli hvor de skulle afsted på sommerferie til Italien, så de tog forbi Bülows Palæ på vej til lufthavnen;

”Vi fik at vide at man skulle sige hvilke lejligheder man var interesseret i og så ville man få besked dagen efter. Vi havde set på andre ting men intet kunne måle sig. Ingeniørerne og arkitekterne bag byggeriet har virkelig været på overarbejde. Det hele er meget upscale og alt er gennemført med en rød tråd i indretningen,” fortæller Elina.

“Men der var jo 18 lejligheder til 100 mennesker, så chancen var lig nul tænkte vi. Vi drog til lufthavnen og kunne ikke holde op med at tænke og tale om det, vi kunne virkelig se vores datter vokse op der. Den næste dag havde vi stadig intet hørt sen eftermiddag og vi havde næsten opgivet håbet. Men så ringede de og tilbød os en lejlighed – vi kunne ikke få armene ned!”

INDRETNING MED RESPEKT FOR DET OPRINDELIGE

Parret havde flere måneder til at glæde sig til indflytningen og havde en masse drømme og planer. Lejligheden ligger på anden sal og har fritlagte bjælker, skråvægge med charmerende hjørner og en køkkenø. Men hvordan indretter man sådan en bolig?

”Vi har indrettet os med vores egen stil men med respekt for det oprindelige. Udover at være en fredet ejendom er det jo også en lejebolig så man kan ikke ændre de store ting. De indbyggede spots er for eksempel super praktiske lysmæssigt men vi ville gerne have en lampe over køkkenøen, som kunne tilføje noget karakter. Vi måtte bare ikke montere noget i de fritlagte, oprindelige bjælker.”

“Løsningen kom til os en søndag eftermiddag og straks efter stod vi i Genbyg. Her fik vi specialskåret nogle bjælker med patina og tog så direkte hjem og monterede dem. Min mand er elektriker og har hænderne godt skruet på. Når der kommer gæster tror alle det er oprindelige bjælker” fortæller Elina.

”Jeg elsker, at alt i denne lejlighed er skræddersyet til præcis til disse rum – også gardinskinnerne. Mine gardiner er praktiske, samtidig med, at de er æstetiske elementer, der omfavner rummene og tilføjer ro og varme.”

GARDINSKINNER MED KIRKEBUK TIL BUEDE VINDUER

”Et af de punkter, hvor vi har kunne gå med vores helt egen stil her i Bülows Palæ var gardinløsningerne. Det var vigtigt for os at få gardiner i stuen. Selvom der kun er et originalt vindue med det jeg nu har lært hedder en kirkebue, ville vi gerne tilføre tekstiler for at få noget varme og taktilitet. Med buede vinduer kan du jo ikke bare lave en standardløsning. Det krævede meget research og jeg har talt med mange dygtige mennesker. Jeg fandt til sidst ud af, at det skulle være en løsning, hvor gardinskinnerne er formede med et ”kirkebuk”.

SKABT MED HÅNDKRAFT

Elina blev af sin veninde Maibrit Weidemann anbefalet at henvende sig til Stilling, da vores tekniske afdeling er eksperter i bukning og valsning. Den specielle kirkevalsning er udført på diskrete, hvide AP 0520 S skinner. De valses med håndkraft af uddannede håndværkere. Skinnen, som er produceret i 75% genanvendt aluminium, formes som en lang bue, der præcist følger vinduets runding.

Det beige, semitransparente tekstil fra ArneAksel er syet som et enkelt panel med læg. Det kan trækkes til højre eller venstre side efter behov og lyst. Med et lille knæk forneden, nejer gardinet og matcher de elegante omgivelser, smukt flankeret af to oprindelige træbjælker.

HOTELGARDINER GIVER RO

Elina og hendes mand var heller ikke i tvivl om at de ønskede dobbeltlagsgardiner i soveværelset:

”Vi er meget inspirerede af stemningen på Audos hotelværelser i Nordhavn. Vi er typerne, der vælger et hotel ud fra, hvordan det ser ud. Vi kan nemlig godt lide at tage inspiration med os hjem. På Audo er der ligesom i Bülows palæ de skæve vinkler og det mørke, som jeg synes er så fantastisk smukt.”

Løsningen blev de såkaldte hotelgardiner, med to hvide, kirkevalsede AP 0520 S skinner monteret parallelt. Den ene bærer et semi transparent, mørkegråt indergardin, og den anden et tæt, sandfarvet ydergardin.

”De bygger 500 ungdomsboliger ved siden af Bülows Palæ, så vi havde brug for noget, der kunne skærme af. Men også noget, der æstetisk kunne løfte rummet. Derfor har vi valgt en to-lags løsning, hvor indergardinet er transparent men stadig giver lidt mørke. Og ydergardinet giver fuldstændig mørklægning” siger Elina.

“Det har vi også brug for i forhold til vores datter, som nogen gange skal puttes mens det stadig er lyst. Det fungerer godt med det psykologiske i det med at lukke helt til og så er det godnat. Det er også det jeg godt kan lide ved hoteller – jeg kunne slet ikke forestille mig et soveværelse uden den mulighed.”

Stuen hos Elina i Bülows Palæ
Spisetuen i lejligheden i Bülows Palæ

SKRÆDDERSYEDE LØSNINGER

Uanset om det gælder jagten på nogle helt specielle lamper, at sætte ekstra loftsbjælker op eller skabe specialvalsede gardinskinner, er skræddersyede løsninger nødvendige til noget, der er så skævt og organisk som lejligheden i Bülows Palæ.

”Jeg kan godt lide, når ting har en historie og følger en hele livet men nogle gange passer de bare kun til det bestemte hjem, de er købt til. Jeg endte med at sælge mange af møblerne fra vores gamle lejlighed til de nye ejere, som godt kunne se de passede dertil” siger Elina.

“Jeg elsker, at alt i denne lejlighed er skræddersyet til præcis til disse rum – også gardinskinnerne. Og selvom jeg ikke er vild med ordet praktisk, må jeg sige at mine gardiner er lige præcis det. Samtidig med, at de er æstetiske elementer, der omfavner rummene og tilføjer noget ro og varme.”

MERE INSPIRATION –
LÆS VORES STORIES